Luna octombrie anul trecut am încheiat-o cu o vizită la București. Prietenii și colaboratorii noștri dragi de la Serviciul de Ajutor Maltez în România și Gradinita Malteza din Cluj-Napoca au depus un proiect în cadrul rundei de finanțare deschise de Telekom Romania prin programul TeImplici, proiect ce a fost selectat printre finaliste și susținut la București în fața juriului.

Reprezentanți ai Grădiniței și ai Dog Assist, în frunte cu Bes, au prezentat juriul necesitatea unor programe complexe de recuperare pentru copiii și adulții cu deficiențe neuro-motorii și importanța câinelui de terapie în atingerea obiectivelor terapeutice.

 

Din 124 de proiecte, proeictul nostru „Terapia prin joacă cu ajutorul platformei MIRA destinată persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii” s-a aflat printre cele 10 câștigătoare. Scopul proiectului este învățarea deprinderilor de viață independentă a persoanelor cu dizabilități cu ajutorul software-ului medical MIRA. Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea serviciilor de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii severe, pentru dobândirea autonomiei personale necesare integrării.

Mulțumim celor de la Telekom pentru primirea călduroasă și, bineînțeles, partenerilor de la Serviciul de Ajutor Maltez în România.

Mai multe detalii găsiți aici.