În premieră la nivel național, în cadrul primului proiect comun al Universității Babes-Bolyai cu Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu-Hațieganu din Cluj și Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om Animal (ICIOA), echipe de intervenție (conductori canini și câini) din cadrul asociaței noastre au obținut accesul în cadrul Clinicii de Psihiatrie, Cluj-Napoca.

Astfel, începând cu 17 decembrie 2013 au loc săptămânal vizite de activități asistate de animale în vederea îmbunătățirii calității vieții beneficiarilor din cadrul clinicii. Timp de o oră și jumătate, echipa de terapie împreună cu un psiholog din cadrul asociației, în colaborare cu medici specialiști din cadrul clinicii, oferă vizite unui grup de beneficiari având la bază un program bine pus la punct.

De asemenea, în curând va demara și un program de cercetare care are ca scop investigarea efectelor intervențiilor asistate de câini de terapie în cazul persoanelor cu depresie. Asociația Dog Assist în colaborare cu instituțiile UBB, ICIOA, UMF Cluj-Napoca, susține demararea și participarea la proiecte de cercetare în domeniul terapiei asistate de animale și diseminarea rezultatelor acestora.