În această vară am avut onoarea de a fi invitați la a 64-a ediție a Congresului Mondial al Studenților Veterinari (64th IVSA Congress), organizat în Cluj-Napoca la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, de către Asociația Internațională a Studenților de la Medicină Veterinară (27 iulie – 8 august). 110 de participanți din 31 de țări și continente precum Europa, America, Asia, Africa, studenți la medicină veterinară, au participat la cursurile, workshop-urile și activitățile grupate sub tematica „Interacțiunea om-animal. Extraordinara Transilvania”.

În cadrul acestui eveniment, echipa noastră a ținut un curs și două workshop-uri cu titlul „Câinii de terapie. Noțiuni de bază despre terapia asistată de animale”. Am discutat aspecte teoretice și practice din diferite domenii precum medicină veterinară, psihologie, psihologie și comportament canin, dresaj, datorită faptului că teoria asistată de animale este un domeniu interdisciplinar. Nu în ultimul rând, am putut să împărtășim cu minunații participanți experiențe din munca noastră, să le arătăm niște exerciții utile în terapie și să purtăm niște discuții foarte interesante pe această temă cu studenții.

Felicitări organizatorilor, a fost o experiență minunată și sperăm să mai avem curând posibilitatea de a arată cât mai multor persoane că terapia asistată de animale este un domeniu foarte captivant.

PS: Sperăm să vă placă muzica, este o reinterpretare a celebrei melodii, dar de data aceasta este despre cei mai buni prieteni ai noștri: câinii!

Video:Asociatia Dog Assist la Congresul Mondial al Studenților Veterinari