Asociația Betania Bacău este o organizație umanitară care sprijină toate categoriile defavorizate ale comunității. În cadrul asociației, am vizitat Centrul Delfinul, unde se oferă intervenție copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA). Am reușit să facem cunoștință cu o parte din beneficiari, precum și cu o parte de echipa de specialiști.
Activități de terapie asistată de animale precum mângâiatul, periatul, jocul spontan sunt doar câteva exemple din cadrul întâlnirii. Totodată, pentru a demonstra efectele benefice ale terapiei asistate de animale, am reușit să colaborăm cu terapeute din cadrul asociației în vederea integrării elementelor de TAA în cadrul programelor de intervenție specifice copiilor.
Rezultatele și-au făcut prezența la finalul vizitei prin durata mai crescută a atenției, dar și prin motivație mai mare în vederea finalizării sarcinilor desfășurate în prezența câinilor de terapie.

Pentru mai multe informații legate de activitatea Asociației Betania, vă invităm să le vizitați website-ul Asociatia Betania