Primul program care s-a desfășurat în sediul asociației a fost cel de „Managementul emoțiilor prin terapie asistată de animale” conceput special pentru studenți de către psihoterapeuții Alexandra Sămărtean și Andra Diaconu. Un program de dezvoltare personală, în compania unui câine de terapie vesel și plin de energie.
Care a fost scopul întâlnirii? Să cunoașteți echipa Dog Assist, să descoperiți ce presupune terapia asistată de animale și, desigur, să aflați ce ne-am propus prin acest proiect.
La întâlnire studenții au fost așteptați cu mare drag de către psihoterapeuții Alexandra Sămărtean și Andra Diaconu, conductorul canin George Mosoia și bineînteles de către un câinele de terapie, care a fost nimeni altul decât Dersou.
Programul s-a desfășurat în perioada noiembrie-decembrie și a cuprins 6 sesiuni.
De ce dezvoltare emoțională?
Unii dintre noi ne simțim stresați în perioada examenelor și nu reușim să ne organizăm. Alteori ne simțim triști și nu știm cum să facem față situației. De multe ori ne dorim pur și simplu să ne motivăm în a începe și menține proiecte importante pentru noi, fie că e vorba de urmarea unei diete sau de urmarea unei cariere dorite, însă ne lăsăm distrași și procrastinăm.
Acestea sunt lucruri care ni se întâmplă tuturor în viață, însă există o soluție de a ieși din aceste momente de impas. Prin managementul emoțiilor dezvoltăm tocmai abilitatea de a face față unor stări emoționale care nu te-ar ajuta în sarcinile de moment, și în schimb să dezvolți o stare de bine, care să te motiveze în a merge mai departe.
Abilitatea de a-ți gestiona și regla emoțiilor nu reprezintă o pastilă pentru probleme punctuale, ci din contră, face parte din conceptul complex de inteligență emoțională. Este un factor deosebit de important, unii ar spune chiar mai important decât inteligența academică, în reușita în viață a oricărui individ. O inteligență emoțională bine dezvoltată îți oferă înțelepciunea necesară pentru a lua cele mai bune decizii pentru tine.
Mai multe poze de la primul eveniment găsiți aici.